Audrey Hepburn, una din cele mai îndrăgite actriţe din istorie, face în Breakfast at Tiffany’s unul din cele mai importante roluri ale carierei, dând viaţă unei tinere capricioase care caută diverse modalităţi pentru a reuşi în viaţă. Ironia este că vedeta nu a fost prima opţiune, acest rol fiindu-i oferit iniţial lui Marlyn Monroe, care a refuzat. Adevărul e că nu îmi dau seama cum ar fi reuşit să interpreteze un personaj atât de complex şi cum a făcut-o foarte bine Audrey. Filmul este realizat după romanul cu acelaşi nume al lui Truman Capote, iar regia este semnată de Blake Edwards, mai cunoscut datorită seriile Pink Panther din anii ’70. Audrey Hepburn a primit 750.000 de dolari pentru acest rol, un onorariu extrem de mare pentru acea vreme.
Holly Golightly (Audrey Hepburn) este o tânără extrem de elegantă, care îşi tot face planuri pentru a reuşi în viaţă. Urmăreşte cu atenţie toţi burlacii bogaţi (aflaţi într-un top 50 al averilor) pentru a încerca să-i determine să o ia de soţie, dar planurile sale eşuează. Până îşi va atinge scopul are întâlniri cu diverşi bărbaţi, pentru care ea nu reprezintă decât un accesoriu de lux, dar de la care primeşte zeci de dolari doar pentru simpla ei prezenţă. Tot contracost, mai transmite şi câteva mesaje codate de la un mafiot din închisoare către colegii săi aflaţi în libertate. Viaţa ei se schimbă în momentul în care în blocul în care locuieşte se mută Paul Varjak (George Peppard), un scriitor în devenire, dar care este întreţinut de femei mai în vârstă şi căsătorite pentru care prestează diverse servicii sexuale.
Aşa cum era de aşteptat, cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt, dar Holly Golightly nu are curaj să recunoască şi continuă vânătoarea de burlaci bogaţi. Paul era un bărbat atrăgător, dar îi cam bătea vântul prin buzunare. Totuşi, Varjak este poate singurul care îi dă jos măştile lui Holly şi îi vede adevărata faţă.
Audrey Hepburn este atracţia principală a filmului, în jurul ei roiesc bărbaţii puternici şi toate intrigile producţiei. Ea trece cu mare uşurinţă de la registrul comic la cel dramatic şi este de o naturaleţe desăvârşită.
Breakfast at Tiffany’s a obţinut două premii Oscar (pentru coloană sonoră şi melodie originală) şi a mai avut alte trei nominalizări.
Vizionaţi trailer:
Cred ca l-ai revazut de Paste, corect?:))
Un film f inteligent si comic.
@Floryan.
Da, de Paste, cu mentiunea ca nu l-am revazut, ci l-am vazut pentru prima oara.
[…] 2. Breakfast at Tifanny’s (1961) [castigator a 2 premii Oscar] […]