Filme inspirate din carti [concurs]

24

Incepand de acum doua saptamani, Cityplex s-a alaturat partenerilor prietenilor FilmeTari in incercarea de a aduce publicul mai aproape de cinematografe si de a oferi o experienta placuta utilizatorilor siteului. Saptamanal o sa organizam un concurs alaturi de Cityplex Bucuresti concurs in care va oferim 3 invitatii duble la oricare din filmele care ruleaza in programul cinematografului. Tot ce trebuie sa faceti este sa raspundeti, printr-un comentariu, la intrebarea de mai jos:

Care sunt filmele tale preferate, care au fost inspirate din carti?

biblioteca 460x345 Filme inspirate din carti [concurs]

Lasati-ne raspunsurile pana vineri 29 octombrie, iar in cazul in care veti avea si o explicatie inedita pentru alegerea mentionata aveti sanse mari sa va regasiti printre castigatori. Castigatorii vor fi contactati printr-un mail direct, pana duminica seara ei trebuind sa confirme datele de contact.

24 COMENTARII

  1. unul din filmele care mi s-a parut a fi o ecranizare pe masura,a fost “Perfume:The story of a murderer”,inspirat fiind de cartea “Parfumul” a lui Patrick Suskind.

  2. Filmul meu preferat este”Eyes Wide Shut”, ecranizare dupa “Rhapsody” a lui Arthur lui Arthur Schnitzler.
    Pot identifica filmul prin 3 cuvinte edificatoare: Cruise. Kidman. Kubrick.
    Al doilea film pe care doresc sa il amintesc si care se apropie extrem de mult de succesul cartii lui Stephen King este “The Green Mile” din ’99.Fantastic!

  3. Full Metal Jacket (1987), a lui Kubrick! Nu am citit cartea, dar filmul e excelent! (Sunt din Constanţa şi nu particip la concurs)

  4. Am multe filme preferate care au la baza ba o carte, ba un roman! Acum imi vine in minte The Notebook, foarte frumos film, un film de dragoste complet!

  5. Mie imi place foarte mult scriitorul Nicholas Sparks renumit pe plan naţional şi internaţional cu romanele “The Notebook“, “A Walk to Remember“, “The Last Song” sau “Nights in Rodanthe“, transformate si ele in filme care au marcat adolescenta multora dintre noi. In filmul ,,The notebook” povestea este geniala, iar modul in care Ryan Gosling si Rachel McAdams au interpretat rolurile lui Noah, respectiv Allie, au adus un plus de romantism povestii. M-a impresionat povestea, faptul ca Noah i-a scris lui Allie in fiecare zi, timp de un an de zile scrisori de dragoste si scena in care ploua torential si Noah ii spune “It still isn’t over.” Si apoi o saruta. Romanul ,,A Walk to Remember” îţi aminteşte de lucrurile cu adevărat importante în viaţă: dragostea necondiţionată, speranţa şi încrederea., iar filmul cu acelasi nume este o capodopera a gesturilor actoricesti, prin maturitatea cu care este adoptat fiecare rol, iar finalul filmului aduce lacrimi si tristete in sufletele celor ce de acum vor stii sa pretuiasca fiecare zi din viata lor.

  6. Pai.. sunt mai multe, insa il voi preciza pe cel mai nou vazut. Eat, Pray, Love, un film foarte frumos.

  7. “One Flew Over the Cuckoo’s Nest” (1975), ecranizare a romanului ‘Zbor deasupra unui cuib de cuci’ (1962, Ken Kesey), pelicula lui Milos Forman transcrie relativ fidel constructia epica a romancierului, adaugand doar un plus de culoare si emotie. “One Flew Over the Cuckoo’s Nest” este un film-parabola despre universurile concentrationare si teama individului de a-si asuma libertatea si existenta in forma sa reala, despre predispozitia sa de a se lasa prada unei vieti controlate, dictate. Este o alegorie politica a revolutiei impotriva autoritatii, caracteristica Americii anilor ’60.
    Cu o economie extraordinara de recuzita si mijloace, Milos Forman reuseste sa imprime filmului sau forta si tensiune, in special datorita unei distributii excelent alese. Este unul din cele mai reusite filme ale lui Jack Nicholson, punandu-i evidenta toate talentele. Personajul constituie o adevarata provocare, iar Nicholson joaca magistral rolul unui spirit liber, scapat de puscarie pledand nebun si trimis la un spital de boli mintale pentru evaluare. Acolo, declanseaza un adevarat razboi, in care el se afla de-o parte a baricadei si asistenta Louise Fletcher, de cealalta parte. In joc se afla vietile pacientilor din pavilion. “Why don’t ya shut your goddamn mouth and play some music.” / “Get out of my way son, you’re usin’ my oxygen.”
    “One Flew Over the Cuckoo’s Nest” a fost rasplatit cu 5 premii Oscar 1976, 6 premii BAFTA, 6 Golden Globes, toate, pe deplin meritate.
    “A Clockwork Orange” (1971) a fost realizat dupa romanul de mare succes, purtand acelasi nume a lui Anthony Burgess, aparut în 1962. Scenariul si regia filmului poarta semnatura celebrului Stanley Kubrick. Controversat si nonconformist pentru acea perioada, filmul prezinta povestea unui tanar inclinat spre violenta, care devine subiectul unui experiment medical de reprimare a pornirilor agresive, “rehabilitate”.
    Anthony Burgess spunea despre cartea sa, in 1962, ca “ ‘Portocala mecanica’ trebuia sa fie un fel de manifest si chiar o predica asupra importantei posibilitatii optiunii. Eroul meu, sau antieroul, Alex, este foarte rau… dar, rautatea sa nu este produsul unei conditionari sociale sau genetice, ci propria sa problema, in care s-a angajat cu toata luciditatea.”
    “A Clockwork Orange”, nominalizat de patru ori la Oscar, este o ecranizare remarcabila a lui Kubrick dupa romanul scris de Burgess, un film ciudat si extrem de violent, dar, superb pe care il recomand tuturor, pentru ca astfel de filme se realizeaza rar. Filmul nu ezita sa foloseasca orice ocazie pentru a epata de sexualitate, sarcasm, alienare, ne exagerand foarte tare. Este, categoric,un must see.

  8. Unul din filmele mele preferate (si care a fost inspirat dintr-o carte) este “Dorian Gray”. Mi-a placut pentru ca in film s-a pus accent pe partea mai intunecata a personajelor, a actiunii si astfel povestea a prins gust.

  9. Primul titlu care mi-a venit in minte a fost filmul Fight Club,ecranizare dupa romanul Fight Club de Chuck Palahniuk.Pe langa faptul ca filmul este mai mult decat o capodopera cinematografica,este forma pe care o poate lua revolta fata de societatea consumerista in care traim,m-a atras si faptul ca autorul cartii este un mecanic auto care a avut curajul sa isi urmeze visul de a deveni autor publicat.
    Al doilea titlu ar fi filmul White Oleader,inspirat de cartea cu nume omonim,scrisa de Janet Fitch.Pentru mine este unul dintre cele mai bune filme dramatice vazute vreodata si tot respectul pentru faptul ca se fereste -cu succes- de toate cliseele cu care suntem obisnuiti in filme,finalul fiind unul neasteptat si autentic.

  10. Nu sunt o mare fana a filmelor facute dupa carti.. De obicei cartea bate filmul. Insa cateodata filmul poate promova cartea.. un film care mi`a placut mult, facut dupa carte a fost Pacientul englez (The English Patient)

  11. O sa scriu doar cateva filme care cred ca au facut cinste cartilor dupa care au fost facute: Bineinteles incepem cu The Godfather dupa romanele lui Mario Puzo si continuam cu The Lord of The Rings dupa romanele lui J.R.R. Tolkein.
    Un alt film care mi a placut The Maltese Falcon – dupa romanul lui Dashiell Hammet
    Si nu putea lipsi Stephen King cu The Shining

  12. mie mi-a placut foarte mult “pasarea spin” (the thorn bird). a fost prima care mi-a venit in minte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.