Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Maria G. Harden, Laura Linney
Producatorul, regizorul, scenaristul si nu in ultimul rand actorul Clint Eastwood, de-a lungul timpului ne-a fascinat cu filme care cu siguranta vor ramane in istoria cinematografiei. Dupa regizarea unor capodopere precum „Unforgiven” (1993), „Flags of Our Fathers” (2006), „Letters from Iwo Jima” (2006) sau mai noul „Changeling” (2008), pentru mine „Mystic River” ramane piesa de baza din cariera acestuia. Fiind un thriller psihologic, cu o actiune extrem de complexa si rasturnari de situatie impresionante, „Mystic River” este acel gen de film care iti pune serios inteligenta la munca, facandu-te sa meditezi la el o perioada buna de timp dupa ce l-ai vizionat.
Cam in jurul anilor ’70 intr-un cartier din Boston, trei baieti (Jimmy, Dave si Sean) se joaca, scriindu-si numele cu un bat pe o bucata de asfalt proaspat turnat. Opreste o masina, iar Dave este luat de catre sofer sub pretextul sa il duca parintilor datorita faptei pe care a savarsit-o. Timp de 4 zile baiatul este tinut prizionier de catre un pedofil. Dupa 25 de ani de la nefericitul eveniment, cei trei prieteni sunt nevoiti sa se reantalneasca datorita unei alte tragedii, fiica lui Jimmy este omorata cu bestialitate intr-o noapte. Sean este un detectiv de succes si nu intamplator primeste cazul, iar Dave este alaturi de vechiul sau prieten. Intamplator Celeste (sotia lui Dave) descopera ca in noaptea cand Kate a fost omorata, Dave a lipsit de acasa intorcandu-se spre dimineata cu o rana adanca in abdomen. Oare trecutul si-a pus amprenta pe Dave atat de mult, incat el sa fie cel care a omorat-o pe Kate?
Pentru rolul interpretat in acest film Sean Penn a fost rasplatit in anul 2004 cu un Oscar, pentru „Cel mai bun actor”, consider ca l-a meritat cu desavarsire. Personajul interpretat in „Mystic River” (Jimmy Markum), este de o complexitate covarsitoare. Desi la o prima vedere este acel barbat dur, sigur pe el, trecut prin numeroase greutati, uneori fara scrupule, pe parcursul derularii filmului acesta evolueaza intr-un mod surprinzator, dezvaluind si o latura sensibila.
Vizionati trailer:
filmul e superb. ai uitat de tim robbins care din punctul meu de vedere e figura centrala in acest film desi e personaj secundar ( si el rasplatit cu oscar-unul din oscarurile meritate ) nu va mai uitati la trailer vedeti filmu mai bine
am luat si eu filmul acesta…dar nu gasesc subtitrare compatibila, daca ma poate ajuta cineva….? 😀 (versiune: Dvdrip Xvid) multumesc anticipat.
mi se pare ca filmul e destul de slab.ma astepatam la ceva mai captivant si greu am reusit sa l vad pana la final.
un film bun , desi mi-a parut asa de rau de Tim Robbins.
Unul din actorii mei favoriti este rasplatit cu primul Oscar in acest film. Il merita pe dplin. Ca si in Milk de altfel.Un film dramatic, sensibil si cu o mare incarcatura emotionala.
[…] fi dat interviul intre filmari!) 2. “Chuck & Buck” (hmmm.. Sa-l credem ori ba?) 3. “Mystic River” (Da, da, Da!) 4. Orice, dar Peter Sarsgaard sa fie! “An Education” (Tipul ii este […]
[…] vicepreşedinte al departamentului de resurse umane din cadrul televiziunii, Marcia Gay Harden (Mystic River), în rolul unui avocat pledant, şi Grace Gummer, fiica lui Meryl Streep, în rolul unei […]