Plecand de la aspectul si forma lucrurilor, filmul dezvolta o analiza interesanta a comportamentului socio-uman. Shape of Things expune o forma experimentala de manifestare a artei al carei subiect este individul ca sculptura vivanta. LaBute exploreaza problema intimitatii, a relatiilor interumane, in special, relatia de iubire si schimbarile pe care o persoana este capabila sa le faca pentru iubire.
In timp ce vizita un muzeu, Evelyn este apostrofata de Adam, supraveghetorul muzeului, pentru ca depasise limita permisa. Tip timid, comformist, Adam se indragosteste de Evelyn si de aici incepe povestea de iubire dintre cei doi. Adam si Evelyn formeaza o pereche moderna, lipsita de inhibitii, tanara impunadu-si in cuplu toate fanteziile. Noua relatie il schimba radical pe Adam. Din tipul conformist, timid si grasut, Adam devine un barbat increzator. Viata sa prinde o noua forma, barbatul renuntand treptat la tot ce era inainte. Interesant, nu?
Dramaturg si regizor, Neil Labute este responsabil pentru aceasta comedie intelingenta despre arta manipularii. Shape of Things este la origini piesa de teatru si a fost prima data pusa in scena de LaBute in 2001. Nu am avut ocazia sa o vad jucata, asa ca va recomand cu incredere filmul pentru o seara de relaxare si amuzament.
Vizionati trailer: