George Clooney revine cu cel de-al patrulea film al său în calitate de regizor, după Confessions of a Dangerous Mind în 2002, Good Night, and Good Luck în 2005 și Leatherheads în 2008. Îmi place George Clooney ca actor încă de pe vremea când când era medic pediatru în E.R., cred că am văzut mai toate filmele în care a jucat, dar încep să constat că este foarte talentat și ca regizor. Și nu numai pentru că George Clooney a scris și scenariul filmului împreună cu Grant Heslov cu care a mai colaborat și la Good Night, and Good Luck, cei doi adaptând piesa de teatru Farragut North a lui Beau Wilimon.
Stephen (Ryan Gosling) se ocupă de campania lui Mike Morris (George Clooney) împreună cu Paul Zara (Philip Seymour Hoffman), un expert în asemenea întreceri electorale. Morris luptă împotriva senatorului Ted Pullman pentru obținerea poziției de candidat al Partidului Democrat în cursa pentru Casa Albă. Întrecerea este foarte strânsă, iar Morris are nevoie de o victorie în statul Ohio pentru a deveni principalul favorit. În toiul campaniei, Stephen primește o propunere din partea lui Tom Duffy (Paul Giamatti) , șeful de campanie al adversarului, să schimbe taberele și să li se alăture pentru că Morris nu ar avea nicio șansă să câștige. Între timp, Stephen începe și o idilă cu Molly (Evan Rachel Wood), una din subalternele sale, participantă la campanie, care ascunde un secret teribil. La un moment dat, lucrurile se înrăutățesc pentru Stepheneste nevoie de toate abilitățile sale pentru a prelua controlul situației.
Clooney nu a fost egoist: deși a regizat filmul, nu a luat rolul principal și l-a lăsat pe Ryan Gosling să primească toate ovațiile. Mă rog, aproape toate, pentru că și Paul Giamatti și Philip Seymour Hoffman, ambii cu roluri secundare merită să aibă parte de standing ovation. Filmul ne prezintă ceea se întâmplă în spatele unei campanii electorale, interesele din spatele fiecărui candidat, strategiile acestora, lupta de multe ori murdară dusă în culise, intrigi, scandaluri, trădări care se desfășoară în spatele ușilor închise. Apoi, cu ajutorul strategilor de comunicare, gunoiul este ascuns sub preș, iar alegătorii văd doar ceea ce trebuie să vadă. Un thriller politic dens, inteligent, convingător, cu câteva replici și situații memorabile. Nu m-ar mira să aibă nominalizări la Oscarul din 2012, poate chiar și câteva premii.
Vizionați trailer:
Interesanta colaborare si de asemenea intersant mix intre cultura si talentul actoricesc al lui George Clooney si cu flerul si oare cum stangacismul lui Ryan Gosling! Sper sa fie reusit!
[…] mai bun film – dramă The Descendants The Help Hugo The Ides of March Moneyball War […]
Foarte slab mi s-a părut! Mă aşteptam să fie mai analitic în ceea ce priveşte politica, dar s-a mulţumit să creeze un mister superficial, tipic hollywoodian!
[…] Philip Seymour Hoffman – The Ides of March […]
[…] Dacă ai mai urmărit câteva filme politice înainte (Casino Jack, Charlie Wilson’s War, The Ides of March, ca să numesc câteva) şi ai realizat că îţi plac atât filmele tari cât şi serialele tari, […]
[…] se află la al 5-lea film în care îl regăsim în scaunul regizoral, iar după succese precum The Ides Of March, Confessionns of a Dangerous Mind sau Good Night and Good Luck, așteptările erau de la bun […]