Filmul a fost realizat aproape în întregime în București, cu excepția primelor 10-15 minute. Descoperim fața nevăzută a unui oraș în care găsești droguri la tot pasul, în care mafioții fac regulile și pericolele pândesc la tot pasul. Cam despre asta este vorba în film și nu prea încearcă nimeni să cosmetizeze lucrurile și să prezinte și zona luminoasă a Bucureștiului. Veți recunoaște și câțiva actori români. Amintesc doar de Ion Caramitru, care doarme pe umărul lui Shia LaBeouf, de Florin Piersic Jr, în rol de polițist, care își arată mușchii în fața aceluiași Shia LaBeouf și de Gabriel Spahiu, un taximetrist care își exersează cunoștințele cinematografice tot cu Shia LaBeouf. Iar actorul principal încearcă să pronunțe la un moment dat în limba română “Fetița mea cu picioare de cățel”, expresie care nu are sens nici după ce vezi filmul.
Charlie Countryman (Shia LaBeouf) este un tânăr deprimat după moartea mamei sale (Melissa Leo). Femeia îi transmite după moarte că el trebuie să meargă neapărat la București. Charlie vrea să verifice că a înțeles bine și întreabă spiritul mamei dacă nu a vrut să spună “Budapest”, nu “Bucharest” (probabil o aluzie la faptul că multe staruri internaționale au confundat deseori Bucureștiul cu Capitala Ungariei).
Băiat ascultător, Charlie se urcă în primul avion spre țara noastră, fără să știe nici el prea bine ce caută aici. Ajuns în București el o întâlnește pe Gabi Ibănescu (Evan Rachel Wood) , o tânără zdruncinată după pierderea tatălui. Totuși, aceasta nu este singura problemă a femeii care încearcă fără succes să scape de Nigel (Mads Mikkelsen), bărbatul din viața ei, un mafiot cu care nu este bine să te pui. Charlie însă se îndrăgostește de Gabi și ar face orice ca să o scoată de sub influența lui Nigel. Lupta dintre cei doi bărbați se anunță a fi una fără menajamente, iar cei doi apelează la orice metode pentru a se impune, treptat însă disputa lor se transformă într-una pe viață și pe moarte.
The Necessary Death of Charlie Countryman este un film prost din orice parte l-ai privi. Toate eforturile lui Shia LaBeouf, ale lui Mads Mikkelsen și ale altor actori de a mai salva ceva sunt sortite eșecului pentru că scenariul semnat de Matt Drake este penibil și incoerent. Nu încercați să înțelegeți ceva din film pentru că nu aveți ce. Păcat de actori, păcat de regia lui Fredrik Bond care părea promițătoare, totul este tras în jos de poveste. Totuși, rămâne un mister cum această producție fost selecționată la Festivalul de Film de la Berlin în 2013 ceea ce înseamnă ori că nici această competiție nu mai este ce era odată, ori că se fac greșeli chiar și la case mai mari. Filmul merită probabil o vizionare doar pentru a urmări cum se comportă actorii români într-o producție străină și pentru a înțelege cum se vede Bucureștiul prin ochii unor occidentali.
Vizionați trailer: