Ultimul corupt din România (2012)

9
5012

Am plecat cu așteptări mari pentru acest film și nu am fost dezamăgită. Având în vedere că port un mare respect și admirație pentru Sergiu Nicolaescu, din cauza părinților mei care mi-au implementat aceste lucruri de mică, am fost destul de emoționată să fiu atât de aproape de dumnealui. Această nouă peliculă a sa a fost mult mai impresionantă decât ,,Poker“, după părerea mea, poate pentru că personajele nu erau atât de bine conturate acolo. În,, Ultimul corupt din România” sunt puse în situații inedite, apar și mai mulți actori consacrați, iar tipologiile deja create, avansează din multe puncte de vedere, dar mai ales le crește potențialul coruptibil. Mărturisesc că dintre toți actorii, mi-a plăcut foarte mult personajul lui Horațiu Malele, care își joacă rolul impecabil și nu își pierde niciun moment sarcasmul și șarmul specific. Valentin Teodosiu, este și el un actor și o voce consacrată pentru televiziunea și cinematografia românească, iar alături de el și Mălăele, Vladimir Găitan și Ion Ritiu formează cele patru personaje adică ,,prietenii” aleși să ilustreze tipologiile de oameni corupți din mediul medical, politic dar și al securității din țara noastră.

IMG 7496 460x306 Ultimul corupt din România (2012)

Astfel, mafiotul Titel Pangică (Horațiu Mălăele) devenit doctor în științe își face un muzeu memorial închinat vieții și operei sale: de la vânzător de râme în Obor la senator. Claudiu Vițelaru (Valentin Teodosiu), căƒruia i-a fost furat locul de senator, este pus în situații umilitoare. Partenerul lor de poker – chirurgul plastician Horia Vrăƒbete (Vladimir Găƒitan) continuムsムprimească mită și să ajute nevestele disperate săƒ-și mărească sânii. Un aspect suprinzator este faptul că Monica Lăcustă ( Jojo) ajunge ministru, deși ea nu voia decât să fie o faimoasă prezentatoare de meteo. Personajul ei este mai puțin vulgar dar de data această arată mai multe slăbiciuni. Marcel, general din serviciile secrete, trebuie sムrespecte cerința de la Bruxelles că să poate scăpa cu viață: el trebuie sムaresteze un corupt pentru a acoperi celelalte fărădelegi mult mai grave. Și cine e mai la îndemânムpentru asta decât unul dintre prietenii de-o viatăƒ? Va laș să aflați singuri cine ce si cum.Multitudinea de secvențe comice, pline de sarcasm și ironie la adresa României și a persoanelor corupte de la putere, au stârnit râsul spectatorilor în mod constant, râs de altfel amar, având în vedere că unele lucruri ilustrate în film sunt foarte posibile în realitate. Este clar că unele scene erau ușor exagerate și poate înlănțuirea întâmplărilor nu era mereu veridică, însă asta nu m-a oprit să nu gust filmul și să nu-l apreciez. M-a făcut să mă gândesc mult la piesele lui Caragiale și la tipologiile create de acesta, iar actorii ca Nae Lăzărescu și Vasile Muraru care oricum sunt actori la Teatrul de Revistă sunt puși în roluri care nu făceau decât să îmi întărească această impresie.

IMG 7156 460x306 Ultimul corupt din România (2012)

Mi-a plcut faptul că Sergiu Nicolaescu a reușit să reunească mulți actori iubiți de public reprezentanți de seamă ai cinematografiei noastre, precum: Mircea Diaconu. Sandu Mihai Gruia, Tudorel Filimon (care a preluat rolul ce îi aparținea lui Jean Constantin în Poker), Luminița Erga, Cristian Iacob și George Mihăiță. De asemenea este foarte satirizată și presa, în toate aspectele ei, de la reporteri, editorialiști cumpărați de trusturi, la presa de scandal care strică iremediabil imaginea unei persoane publice, dar și maniplarea mediatică prezentă peste tot în lume. Filmul este o evaluare realistă a societății în care trăim, iar marele regizor mărturisește că a filmat peliculă în timp record, în 26 de zile, mai ales pentru că lucrează cam cu aceiași actori care îi cunosc ritmul și stilul, iar acest lucru reprezintă probabil ingredientul de succes pentru filmele sale. Dacă vă era dor de filmele românești tipice lui Sergiu Nicolaescu și doriți să va mai amuzați de situația tragică din România prezentată într-un mod comico-satiric, mergeți să vedeți filmul!

Vizionați trailer:

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=8f4_2SKWc3c’]

9 COMENTARII

  1. Il apreciez foarte mult pe Sergiu Nicolaescu, dar cred ca Poker si Ultimul Corupt din Roamnaia sunt mult sub nivelul lui. Acum inteleg de ce pana la POKER nu facuse decat o singura comedie.Parerea mea e ca a facut cam tot ce putea face ca regizor, iar acum la batranete experimenteaza, ptr ca nu mai are nimic de pierdut.

  2. Da si eu il admir ca inca poate face astfel de filme si ca le adapteaza destul de ok la realitatea actuala. Oricum e clar va ramane mult mai apreciat pentru ce a realizat in trecut.

  3. […] cadrul conferinţei de presă a ultimului film regizat de Sergiu Nicolaescu, Ultimul corupt din România, s-a făcut imediat simțită prezența luminoasă și veselă a Cătălinei Grama. Alaturi de ea, […]

  4. Eu unul m-am cam saturat de filmele regizate in ultimul timp de Sergiu Nicolaescu. Cu tot respectul pentru ceea ce a realizat de-a lungul timpului, dar ultimele productii precum Poker sau Supravietuitorul lasa de dorit, sunt filme submediocre… Nici nu mai sunt curios cum e acest “nou” film, asa ca mai mult ca sigur o sa-l evit.

  5. […] premiera filmului Ultimul corupt din România“, care a avut loc în data de 17 februarie, la Cinematograful Cinema Pro au luat parte şi […]

  6. […] de mici cu convingerea că Sergiu e regizor), nu va dispărea nici Nicolaescu. Adelina – FilmeTari Filmul este o evaluare realistă a societății în care trăim One World 2011Interviu > Javier […]

  7. La ora actula la noi regizorii romani au succes cu dramele, insa cand vine vorba de comedie sau alte genuri dau kicks.

  8. […] Toata lumea din familia noastra (regia: Radu Jude), Despre oameni si melci (regia: Tudor Giurgiu), Ultimul corupt din Romania (regia: Sergiu Nicolaescu), Youtube Bazaar (regia: Dan Chisu), Undeva la Palilula (regia: Silviu […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.