“Why am I back here here? Why am I staying when all of my beings is telling me to run? Not much is change. I still feel like an outsider.Even amongst my own family.”
Dincolo de nebunia premergătoare zilei de 11 noiembrie, filmul ar fi putut fi un horror foarte bun, dacă nu ar fi mizat pe un fenomen ce nu este exploatat și câtuși de puțin cunoscut. Problema majoră este faptul că nu s-a insistat pe detaliile mistice și/ sau religioase ale zilei “fatidice”, deși întreaga poveste se învârte în jurul însemnătății acesteia. Trailerul vă minte atât cât pentru a vă dori să urmăriți filmul, însă o să vedeți că odată finalizată pelicula o să vă simțiți păcăliți de imagini care promiteau și nu au adus întocmai porția de groază comandată. În pofida elementelor care suprimă calificativul de film bun, aș minți dacă aș spune că nu mi-a plăcut sau că nu m-am speriat în unele momente ale acțiunii. De menționat că regizorul părților II, III și IV ale seriei SAW, Darren Lynn Bousman revine pentru “11-11-11” în aceeași postură.
Un scriitor de succes, care-și publică frământările privind existența unui Dumnezeu absent, își cucerește “legiunea” de admiratori prin sinceritatea și dramele expuse. Odată cu moartea soției și a fiului său, se pare că și credința sa a pierit. Aflând că tatăl său este pe moarte, Joseph Crone (Timothy Gibbs) decide să se reîntoarcă în casa în care a copilărit, dar de la care a fost izgonit cu ani în urmă. Reîntâlnirea cu un tată muribund și un frate înstrăinat (Michael Landes), nu sunt tocmai cele mai bune motive pentru a se izola într-o Spanie care ar fi trebuit să îi fie casă. Mesaje misterioase, prezențe demonice și semne tot mai tulburi care îi transmit scriitorului să-și protejeze fratele, un preot iubit de comunitate, îl fac pe Joseph hotărât să rămână și să afle originea secretelor care planează asupra familiei sale. Totul, în încercarea de a-și salva fratele de o amenințare care anunță că, în 11.11.11 la ora 11:11, o entitate din altă lume va ataca Pământul, intrând prin a 11-a poartă a Raiului.
Surpriza din final salvează filmul de la etichetarea sa cu sigla de “film mediocru”, însă mult prea bruscă și puțin iritantă pentru mine, nu mă declar mulțumită de twistul aruncat. Interpretarea actorilor nu este una memorabilă, însă în limita bunului simț pot spune că s-au achitat cu brio de rolurile adjudecate. Asemănarea protagonistului cu George Clooney, poate păcăli o parte a audienței să rămână țintuită în fața ecranului pentru a vedea deznodământul imaginat. Un minus pentru lipsa unei coloane sonore deloc sesizabile, pare-mi-se că și acele “jingleuri” de trecere între pasaje calme și cele tensionate nu au fost întocmai perfect înserate. Nu vă declar cu tărie să-l evitați, însă nici nu vi-l recomand cu o încredere mărită pentru că aș fi ipocrită. Alegerea se rezumă între opțiunea de a urmări un film simplu, pe care oricum îl veți uita a doua zi și de a face orice altceva care nu-l implică.
Vizionați trailer:
Auzisem de el si eram gata sa ma uit insa trailer-ul nu e asa de bun si l-am lasat balta.
Filmul este destul de bunicel avand in vedere ca nu se mai fac filme horror bune, finalul este unul imprevizibil
Ma asteptam la mai mult, un film de nota 6