21 and Over (2013)

9
4630

Pentru entuziaşti ai genului, 21 and Over ar putea fi o comedie reuşită, cu atât mai mult cu cât scriitorii săi sunt recent cunoscuţi pentru marele succes de box office, The Hangover. Adevărul este că nu am avut curiozitatea să văd pe cel din urmă, astfel că nu mă pot pronunţa asupra asemănărilor dintre cele două producţii (deşi se spune că n-ar fi puține). El mai aduce cu Superbad sau Project X dar depășește orice limită pe care celelalte două și le-au impus. Filmul reciclează materiale vechi, se complace în banal și nu face niciun efort să ascundă acest lucru.

21andover632 e1365660500159 21 and Over (2013)

Trei prieteni se regăsesc când JeffChang împlinește 21 de ani (numele este corect scris, aşa cum apare în credits şi după cum este folosit în dialog). Jeff este un student aspirant la Facultatea de Medicină, tatăl său aranjandu-i in acest sens un interviu cu un doctor de prestigiu. Tinerii care îi vin pe cap sunt doi foşti colegi de liceu cu care a pierdut legătura la facultate iar aceștia îl conving să sărbătorească evenimentul în oraş. Rezultatul este unul catastrofal, desigur. Cei doi trebuie să îl aducă pe Jeff acasă pentru a se pregăti din timp pentru interviu, lucru dificil de realizat când niciunul nu își amintește unde locuiește. Noaptea petrecută împreună îi aduce mai aproape pe cei trei prieteni, şi pun capăt tiraniei tatălui lui JeffChang.

image 21 and over08 e1365660527152 21 and Over (2013)

Filmul este ostentativ în umor şi uneori rasist și sexist. Chiar luate cu titlu de glumă, aşa cum scenele sunt intenţionate a fi privite, sunt sigură că exista un mod mai subtil și mai elegant pentru a transpune comicul de… orice fel. Pelicula exploatează un subiect dificil de abordat, întrucât de la umoristic la penibil este cale foarte scurtă, iar filmul se pare că a ales-o pe cea din urmă. Public va avea, după cum au foarte multe alte filme de slabă calitate. El ilustrează un comportament iresponsabil şi teribilist, care se încadrează foarte bine în societatea actuală şi cel mai probabil şi în cea următoare. Filmul foloseşte actori de mâna a doua, iar acesta este unul din cele mai mici defecte ale sale. Deşi este greu de depistat cine se vrea a fi personajul central, el rămâne totuşi masculul alfa, caucazianul arătos, cel care cucerește fata în final. Cel mai mare cusur al filmului este gradul înalt de previzibilitate şi faptul că umorul este unul complet nesărat. Cum să fie altfel, când punctul culminant al filmului este faptul că ei ajung să umble despuiaţi prin campus? Nu este un film pe care să îl recomand cu conştiinţa împăcată.

Vizionați trailer:

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Bc9vHeGNTY0′]

9 COMENTARII

  1. Daca n-ai vazut Hangover inseamna ca nu esti fana a acestui gen de filme. Ceea ce explica in mare repulsia fata de acest film. Umor nesarat sau comedie spumoasa – doar o diferenta subiectiva de abordare.

    Sunt curios daca un baiat ar fi caracterizat la filmul asta. Si daca nota 3 este cea mai mica nota data pe acest site unui film (6 admission , 3 Marea Matoleala… nu cumva notele trebuiau puse invers?!)….

  2. Titlul l-am menționat doar pentru că filmele împart aceiași scenariști și abordează în mare același subiect. Asta nu înseamnă că ele compun împreună un anumit GEN de filme, și doar pentru că nu am văzut primul film, sau următorul, nu înseamnă că nu pot aprecia o comedie. După cum am menționat încă din primele rânduri, părerea mea probabil nu va fi împărtășită de mulți, astfel că subiectivismul meu este implicit.

  3. Aici am 7 recenzii, și dintre ele, 3 este într-adevăr cea mai mică notă pe care am dat-o. Nu cred că poți să tragi o concluzie atât de fermă doar pe baza lor. În afara site-ului am dat și note mai mici.

  4. Da-ne exemplu de filme mai proaste. Dar sa fie comedii, ca sa fie pe acelasi gen.

    O comedie mai proasta ca asta daca se poate 🙂 Pana acum as fi zis ca SUNT curios, dar vad ca aceasta curiozitate o mai are cineva 🙂

  5. Nu am folosit nicăieri cuvântul „prost”, și nu o să încep să dau exemple de filme care nu mi-au plăcut doar ca să susțin o conversație care nu va duce niciodată nicăieri, și una pe care nu doresc să o continui. Cred că cel mai bine ar fi să acceptăm ideea că părerile vor fi întotdeauna diferite și nota pe care am dat-o acestui film sau oricărei alte producții este rezultatul propriei mele percepții și experiențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.