Serial: Criminal Minds (2005)

2
8166

Criminal Minds” se află pe locul doi în topul serialelor mele preferate şi este recomandarea mea din această săptămână. Poate printre puţinele seriale educative, acesta se remarcă printr-un scenariu foarte bine construit, în care toate aspectele naraţiunii sunt clar definite. Iar succesul câştigat de acest serial este datorat, în primul rând, minţii celui care a conceput ideea de bază din fiecare episod în parte. Nu am minţit când am spus că este un serial educativ. Ai posibilitatea de a afla lucruri noi şi teorii interesante despre minţile criminale, în fiecare episod. Iar acesta este, în viziunea mea, un lucru foarte valoros. Deoarece nu cunosc multe seriale care, după ce că-ţi mănâncă timpul, să îţi lase totuşi ceva. Făcând o mică paranteză, aş spune că mi se pare o idioţenie să nu îţi valorifici fiecare minut din viaţă, atât cât poţi. Indiferent dacă vezi un film, un serial, eşti la budă sau participi la o şedinţă plicticoasă, fă în aşa fel încât să rămâi mereu cu ceva nou (o idee, un sentiment, o informaţie etc).

Pentru că, aşa cum spunea un prieten de-al meu, “pe spaţiile goale apar buruieni”.

criminal minds Serial: Criminal Minds (2005)

Revenind la subiectul nostru de astăzi, în “Minţi Criminale” avem o echipă de şapte agenţi FBI, specializaţi în psihologia crimei, care se ocupă cu prinderea “băieţilor răi”. Dar cum? În fiecare episod, aceştia construiesc profilul psihologic al criminalului (sau criminalilor) în serie, în funcţie de modul în care operează, analizând fiecare detaliu al cazului respectiv, căutând mereu noi indicii şi piste, reuşind astfel să determine cine este acesta. Iar modul în care sunt puse cap la cap toate piesele, fac din “Criminal Minds” un serial inteligent şi captivant. Iar acest lucru nu se schimbă deloc pe parcursul celor cinci sezoane. În ceea ce priveşte actorii, serialul se bucură de o distribuţie bunicică, suficient de credibilă. Însă aceştia nu reprezintă partea primordială din întreg, accentul fiind pus pe mesajul însuşi şi nu pe evoluţia personajelor.

esprits criminels criminal minds 2005 4 g Serial: Criminal Minds (2005)

În ciuda acestui fapt, scenariştii au avut grijă să se folosească de personaje, evidenţiindu-le anumite caracteristici, din când în când. Dacă vă întrebaţi cum se numeşte melodia care m-a cucerit, răspunsul este “The moment I said it” de Imogean Heap. Ce alte aspecte mi-au mai plăcut? Citatele de la începutul şi finalul fiecărui episod. Iar dintre personaje, să zicem că nutresc un anumit interes faţă de Spencer Reid :D.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. As recomanda serialul care a fost dat de curand pe Axn intr-un maraton de doua zile, Oamenii lui Paco, un serial foarte reusit ce imbina aproape perfect actiunile politienesti cu umorul de calitate.. Recomand..

  2. Foarte tare serialul . Si mie mi-au placut citatele si unele melodii . Cel mai mult mi-a placut in sezonul patru (cred) in Demonology melodia de la sfarsit ”My side of the story” de Hodges . In fine , sunt multe motive pentru care ai urmari Criminal Minds si nu ai nimic de pierdut (poate doar un pic de inocenta) , dar ai mult de castigat . Parerea mea 😛

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.