Cum ar fi să vă întâlniți cu prietenii într-o seară, să vă puneți telefoanele pe masă, iar orice mesaj, orice apel telefonic să fie citit, respectiv auzit, de ceilalți? Sună…periculos? Câți dintre voi ați fi dispus să faceți acest experiment? Acesta este practicul subiectul filmului Complet necunoscuți. Prieteni mai vechi sau mai noi, căsătoriți sau singuri, se reunesc în casa unui cuplu. Gazda feminină are această năstrușnică idee, să fie o seară fără secrete, mobilele fiecăruia la dispoziția tuturor și ce amuzant va fi pentru toată lumea. Oamenii s-au opus la început, în frunte cu soțul gazdei, dar pentru că ar fi părut că aveau ceva de ascuns au intrat în acest joc, sperând ca o parte din secretele lor să nu iasă la iveală. Ce a urmat? Dumnezeule! Măștile cad, secretele nu mai sunt secrete, iar dramele îi lovesc pe toți.
Dacă vi se pare cunoscută ideea filmului, ei bine, nu vi se pare. A fost mai întâi un film italian cu acest nume și această structură, iar treptat, ideea s-a răspândit prin toată lumea, fiind multe țări care au adaptat această producție, după cum se vede și România. Octavian Strunilă este “responsabilul” pentru această producția, la care a lucrat cu actori talentați, dar cunoscuți mai mult din producții de televiziune, cum sunt Anca Dumitra, Andreea Gramoșteanu sau Leonid Doni. Complet necunoscuți urmează rețeta filmului italian, dar sunt și unele lucruri schimbate, alte intrigi adaptate, iar finalul nu aduce deloc cu producția originală.
Este un film de public, nu de festival, cu actori care chiar dacă sunt “complet necunoscuți” marelui public, arată talent și forță. În ceea ce mă privește, am descoperit-o pe Ada Galeș, o tânără de mare forță, dar toți actorii reușesc să se autodepășească. Ceva îmi spune că îi vom mai vedea și în alte filme pentru marele ecran. Complet necunoscuți e un film de văzut cu prietenii, mai ales că este disponibil pe Netflix și să îi întrebați apoi câți ar fi dispuși să facă precum eroii producției. Cât de bine îi cunoaștem pe cei de lângă noi, cât de dispuși suntem să îi acceptăm cum sunt de fapt, care sunt secretele peste care nu putem trece și cât de prieteni ne sunt prietenii?