The Constant Gardener (2005)

3
3366

Am ajuns în situaţia în care pentru a face un thriller cu adevărat bun, îţi trebuie mai mult decât talent şi pricepere. Ai nevoie de un subiect original, de ceva nou, de o subtilitate deosebită în prezentarea intrigii şi a acţiunii, dar şi de puţin curaj şi egoism. Numai în acest mod poţi să nu abuzezi de scene „comerciale” pentru a atrage atenţia publicului. Iar Fernando Meirelles aproape că a atins perfecţiunea în The Constant Gardener.
Spun „aproape”, pentru că filmul are, totuşi, câteva mici scăpări. Însă suficient de puţine pentru a nu-ţi distrage atenţia de la mesajul pe care John le Carre a încercat să-l transmită prin romanul său, care a stat la baza scenariului.

Ralph Fiennes este Justin Quayle. Rachel Weisz este Tessa. Ei se întâlnesc la un curs la care Justin ţine un discurs despre politica externă a Marii Britanii. La finalul cursului, Tessa se revoltă şi îi adresează o serie de întrebări incomode diplomatului (şi la propriu şi la figurat) Justin Quayle. În mod surprinzător, dar previzibil dacă ai văzut suficiente filme de la Hollywood, acest lucru îi apropie şi la finalul zilei îi găsim pe cei doi făcând dragoste.
constant gardener the 20050804003507309 000 The Constant Gardener (2005)De aici, povestea se concentrează pe felul în care Occidentul priveşte problemele statelor sărace din Africa, pe egoismul ţărilor vestice şi pe imposibilitatea de a schimba ceva de unul singur.
Am mai văzut acest subiect şi prin alte filme (The Interpreter sau Hotel Rwanda îmi vin acum în minte), însă Meirelles şi Fiennes reuşesc să transmită mesajul mai bine decât oricine, reuşesc să te facă părtaş la ceea ce se întâmplă pe ecran şi să te lase cu uşoare mustrări de conştiinţă după vizionare.

the constant gardener in kenya 2005 The Constant Gardener (2005)

Caracterizat de o discreţie specială, Fiennes reuşeşte să impună personajului său o atitudine şi o personalitate care ar fi meritat un premiu Oscar. În mod straniu, acest actor a fost ocolit până acum de către „academicienii” de la Hollywood. În schimb, Rachel Weisz a fost recompensată cu respectiva statuetă pentru interpretarea Tessei. Singurul Oscar, de altfel, pentru un film care ar fi meritat mai mult.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

  1. Un film ce trateaza un subiect delicat ce a fost ocolit pana acum in alte filme, insa putin boring pe alocuri….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.